actie
Kerstactie: 25% korting op kerstcadeaus!
5 Thema's voor fotoboeken

5 thema’s voor fotoboeken

Gepubliceerd op 2 november 2015

Bij Fotofabriek heb je volledig de vrijheid om de omslag en alle pagina’s van het binnenwerk zelf te ontwerpen dankzij de Online Editor. Je hoeft dus niet persé een boek te maken en te vullen met foto’s, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om deze alleen te vullen met tekst. Hierop voortbordurend kun je dus eigenlijk elk soort boek maken!

Hieronder vind je 5 thema’s die je wellicht inspiratie geven om je eigen boek samen te stellen.

Kookboek

Heb je nog allemaal oude kookboeken in de keuken staan, die nodig aan vervanging toe zijn, maar hoogstwaarschijnlijk niet meer te koop zijn bij boekenhandels? Je kunt elke tweedehands boekenwinkel afgaan, maar het is natuurlijk veel gemakkelijker en leuker om het boek opnieuw te maken, geheel naar jouw wens en in je eigen stijl!

Typ alle teksten, ingrediënten en andere belangrijke informatie over en ga zo per pagina het gehele kookboek door. Uiteindelijk heb je een digitale versie van je kookboek die je weer bij Fotofabriek kunt laten afdrukken. Zo gaat je lievelingskookboek weer jaren mee!

Ben je een keukenprins of prinses en zit je hoofd vol met creatieve ideeën voor lekkere gerechten of maaltijden? Schrijf dan je eigen kookboek. Noteer de ingrediënten die in je zelfbedachte gerechten zitten en voeg een aantal relevante afbeeldingen toe. Daarnaast kun je, waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel, stap voor stap uitleggen hoe je dit heerlijke gerecht moet bereiden.

Voor je het weet ben je de nieuwe Jamie Oliver!

Kookboek

Receptieboek of gastenboek

Bij een trouwerij of jubileumfeest ligt vaak bij de entree een receptieboek of gastenboek. Deze boeken zijn bedoeld zodat alle aanwezigen een leuk woordje kunnen richten aan het bruidspaar of de jubilarissen.

In dit gastenboek hoef je vaak enkel een bepaald ‘vakje’ te maken waarin ruimte is om een naam + bericht te kunnen schrijven. Zodra je een goed ontwerp hiervoor hebt gemaakt, kun je deze meerdere keren kopiëren op de pagina. Vervolgens dupliceer je deze pagina meerdere keren tot je een compleet receptieboek hebt.

De omslag van het boek kun je alvast vullen met de namen of een eventuele foto van de gelukkigen die het boek zullen ontvangen.

Mocht je te maken hebben met het overlijden van een dierbare, dan is een soortgelijk boek ook zeer geschikt als condoleanceboek.

Receptieboek, gastenboek of condoleanceboek

Babyboek

Zodra je een zoon of een dochter hebt gekregen, zul je merken dat je nog veel meer foto’s zult maken dan je ooit hebt gedaan. Vanaf de dag waarop de kleine geboren wordt, tot aan de dag dat ze het ouderlijke huis zullen verlaten, zul je alle bijzondere momenten willen vastliggen en zodoende er een blijvende herinnering van maken.

Om ervoor te zorgen dat je deze waardevolle foto’s nog vaak terug zult kijken, kun je op verschillende manier de foto’s bundelen tot een mooi babyboek of kinderboek.

  • Maak van elk levensjaar een nieuw fotoboek. Het mooiste is als je enigszins hetzelfde ontwerp voor alle jaren gebruikt en een rugtekst op de rug van het boek toevoegt.
  • Maak je iets te weinig foto’s om een compleet jaarboek te maken? Je kunt natuurlijk ook een super dik fotoboek maken en daarin 10 of 20 foto’s per levensjaar reserveren.
  • Heb je nog artikelen, kaartjes of andere leuke herinneringen die je in het boek wil plakken? Dat kan ook! Laat dan bewust in het fotoboek een aantal (gedeeltes van) pagina’s blanco. Als je het fotoboek thuis hebt ontvangen kun je vervolgens deze extra herinneringen er in plakken (let er wel op welke lijm je gebruikt, test dit eerst goed).
Babyboek

Vriendenboek

Je kent het ongetwijfeld nog wel van vroeger; een vriendenboek. In een vriendenboek kunnen kinderen hun eigen vrienden en vriendinnen laten schrijven. Voor elk persoon is er een aparte pagina met daarop vragen zoals:

  • Wat is je naam, adres of wanneer ben je jarig?
  • Wie zijn je broers of zussen?
  • Op welke school zit je?
  • Wat is je lievelingsdier?
  • Wat eet je het liefst?
  • Wat is je favoriete hobby, sportclub, muziek of film?

Het leukste van een zelfgemaakt vriendenboekje is dat je zelf de vragen kunt bedenken! Verder kun je bijvoorbeeld foto’s toevoegen of juist ruimte overlaten zodat vrienden of vriendinnen een foto in kunnen plakken!

Vriendenboek

Hobbyboeken

Iedereen heeft wel een hobby waar hij of zij helemaal in opgaat. Misschien sta je elke zaterdagochtend langs de voetbalvelden, speel je in een orkest of ga je elke week naar de bioscoop om de nieuwste films te bekijken. In alle gevallen heb je een bepaalde passie ergens voor.

Wat is er nou leuker dan over je passie een boek voor altijd te maken!  Een hobbyboek hoeft niet alleen leuk te zijn om op bepaalde momenten terug te lezen, maar kan ook erg praktisch zijn als naslagwerk. Jouw hobbyboek kan bijvoorbeeld gaan over:

  • Sport
  • Muziek
  • Films
  • Auto’s
  • Andere hobby’s

Houd je meer van creatief bezig zijn? Met een klein beetje van je onstuitbare creativiteit kun je bijvoorbeeld een kleurboek of stripboek maken! Je kunt deze digitaal maken in een programma als Photoshop, maar natuurlijk ook gewoon tekenen en later scannen.

Kom je beter uit de voeten op tekstueel vlak? Ben je iemand die eindeloos verhalen kan schrijven of maak je de meest poëtische gedichten? Bundel dan al deze betoverende verhalen en geef je eigen roman of dichtbundel uit!

Hobbyboeken